Programma 2022–2023

16 oktober
New European Ensemble
De missie van het New European Ensemble is hedendaagse en 20e-eeuws repertoire te presenteren voor een breed publiek. In de pers werd het bejubeld om haar ‘fantastische’ (NRC) en ‘exemplarische uitvoeringen’ (Volkskrant) en ‘een van de beste ensembles van Nederland’ (Nieuwe Noten).  Vooraanstaande componisten waaronder Kaija Saariaho, Magnus Lindberg, Mark Anthony Turnage, Bright Sheng en Anna Thorvaldsdóttir werken met de groep.

Jürg Frey – The Wind Moves Them (fluit, klarinet, gitaar, viool, cello)
Dai Fujikura – Perpetual Spring (klarinet, strijkkwartet)
pauze 
Baldwin Giang – Muzzle (elektrisch gitaar en strijkkwartet)
György Ligeti – Metamorphoses nocturnes (strijkkwartet)

20 November
ANZÛ KWARTET 
Olivia De Prato – viool
Ashley Bathgate – cello
Ken Thomson – klarinet
Karl Larson – piano

De leden van Anzû zijn veteranen in de vibrerende muziekgemeenschap van New York City. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven en versterken van de New Yorkse scene en van groepen als Bang on a Can, All-Stars, Mivos Quartet, Ensemble Signal en Bearthoven. Ze hebben werken van enkele van de belangrijkste componisten van onze tijd in première gebracht op de meest prestigieuze locaties ter wereld. Het programma wordt spoedig bekend gemaakt.


18 December 
KERSTCONCERT
Ralph van Raat – piano

Olivier Messiaen – Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus

Ralph van Raat verzorgt traditiegetrouw ons kerstconcert en zet de ‘Matthaeus’-achtige traditie voort met  een biënnale, ditmaal dus weer een integrale uitvoering van de Vingt Regards, een muzikale uitputtingsslag in vreugdige kerstsfeer – en nu na alle Covid-perikelen weer met stemmige verlichting, verwarmende Glühwein en voedende soepen. De afgelopen jaren was Ralphs kerstconcert steeds uitverkocht. Wilt u zeker zijn van een plaats neem dan een abonnement of wordt donateur van de stichting.

15 januari
Maya Fridman – cello

26 februari
Florentin Ginot – contrabas

Het programma van de laatste twee concerten van dit seizoen worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.