Concert 19 April 2020 om 16 uur

Het zal u niet verbazen dat ook ons slotconcert van dit seizoen ten gevolge van het rondwarende corona-virus niet door kan gaan. We zijn in overleg met de musici en proberen het concert komend seizoen alsnog plaats te laten vinden.

Uiteraard zullen we de abonnementhouders tegemoetkomen. We overleggen nog en stellen u zo snel mogelijk op de hoogte.

Joseph Puglia – viool
Keren Motseri – sopraan

brengen het programma

Sounds and Silence

Als besluit van het seizoen een concert dat dat de grenzen van klank en stilte onderzoekt. De van oorsprong Amerikaanse violist Joseph Puglia heeft zijn sporen verdiend als een van de top interpretatoren van de muziek van de 20e en 21e eeuw. Hij maakte zijn solo-debuut bij het Concertgebouw Orkest, speelt als concertmeester bij het Asko|Schönberg ensemble en werkte met Pierre Bouzez en leden van het Ensemble Intercontemporain. De Israëlische sopraan Keren Motseri is een veelzijdige en veelgevraagde sopraan met een repertoire dat loopt van de Renaissance tot en met de 21e eeuw. Onlangs trad ze op bij de spectaculaire uitvoering van Stockhausens Aus Licht. Keren en Joseph werken sinds 2016 samen.

U hoort twee werken die speciaal voor hen geschreven zijn, een nieuw werk van Jürg Frey en en een werk van Hana Ajiashvili op een tekst van Heinrich Heine. Verder selecties uit de Kafka fragmenten van György Kurtag en werk van Luigi Nono, Klas Torstensson en Kaija Saariaho.

Kijk alvast naar hun vertolkingen van Joseph en Keren op https://www.youtube.com/watch?v=LkdxFAG_cMs en https://www.youtube.com/watch?v=HpFbgHBAILs