Concert zondag 23 februari 2020 om 16 uur

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen

Keiko Shichijo
Piano

De Japanse pianiste en forte-pianiste Keiko Shichijo herinnert u zich vast nog van haar optreden vier jaar geleden met werken van Lachenmann en Cage. Ditmaal brengt ze een programma met onder meer werken van Morton Feldman en Tom Johnson.

Morton Feldman: 3 pieces for piano (1954)
Tom Johnson: Spaces (1969)
 Bunita Marcus: Julia(1989)
pauze
Tom Johnson: An Hour For Piano(1971)

Keiko Shichijo neemt een bijzondere plaats in de wereld van de klassieke en hedendaagse muziek. In haar spel combineert zij haar traditionele Japanse sensibiliteit met een diepgaande kennis van de Europese muzikale traditie. Ze is over de hele wereld actief in de kamermuziek en als soliste. Ze behaalde prijzen in tal van internationale competities. Haar tweede solo-cd met muziek van de Armeense componist Komitas uit 2016 werd alom geroemd in de internationale pers.
Als specialiste in hedendaagse muziek werkte ze samen met tal van componisten waaronder Helmut Lachenmann, Tom Johnson en Bernard Lang.
Keiko studeerde fortepiano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en specialiseerde zich in in het hedendaagse repertoire aan het Koninklijk Conservatorium in Gent.

Kijk alvast naar haar vertolkingen van Tom Johnson en haar gelauwerde vertolkingen van Komitas.

RESERVEREN
Als u een abonnement heeft is uw reservering gegarandeerd. Zo niet, dan kunt reserveren door het bedrag van 20 Euro per persoon over te maken op banknummer NL78INGB0000651717 ten name van Stichting Moderne Muziek Nijmegen. Reserveringen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.