Concert 21 januari

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen – 4 uur

PROGRAMMAWIJZIGING

Het eerder aangekondigde concert van de hoorniste Christine Chapman kan wegens ziekte helaas niet doorgaan. In plaats daarvan openen we het nieuwe jaar met de Brits/Australische klarinettist Carl Rosman.

CARL ROSMAN

KLARINET

Carl Rosman treedt als eerste op in een serie van drie concerten door leden van het befaamde Keulse ensemble MUSIKFABRIK. U hoort muziek van Georges Aperghis, Mauricio Kagel, Michael Finnissy, Rebecca Saunders en Brian Ferneyhough. Carl zal de werken tijdens het concert mondeling toelichten.

Programma

Georges Aperghis 1945            Damespiel (2011)
Mauricio Kagel 1931–2008      Schattenklänge (1995)
Michael Finnissy 1946              Marrngu (1982)
.                                    pauze
Rebecca Saunders 1967           Caerulean (2010-2011)
Brian Ferneyhough 1943          Time and Motion Study I (1971-1977)

Carl Rosman werd geboren in Engeland en groeide op in Australië waar hij in Melbourne en Sydney klarinet en directie studeerde. Na een bezoek aan de Darmstädter Ferienkurse, waar hij de Kranichsteiner Musikpreis ontving, maakte hij concerttournees door Europa – als solist, met het ELISION Ensemble en als gast van Ensemble Modern. In 2002 verhuisde hij naar Europa.
Carl Rosman is sinds 1992 lid van het ELISION Ensemble en sinds 2003 van Ensemble Musikfabrik. In 2016 verscheen een CD met solowerken van Rebecca Saunders, Aaron Cassidy, Georges Aperghis, Richard Barrett, Chikako Morishita en Mauricio Kagel.
Als dirigent trad hij onder meer op bij het Huddersfield Contemporary Music Festival, bij het Adelaide Festival met ELISION en bij het Musikfest Berlin met Musikfabrik – met sleutelwerken van Varèse, Berg, Boulez en Messiaen evenals nieuwer werk van Liza Lim, Brian Ferneyhough, Enno Poppe, Richard Barrett en Aaron Cassidy. Als zanger trad hij meermaals op in Maxwell Davies’ ‘Eight Songs for a Mad King’, en in de Wiener Festwochen van 2011 als Kassandra/Athena in de ‘La Fura dels Baus’-enscenering van Xenakis’ Oresteïa.