Concert 17 december 2017 – 16 uur

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen

HET CONCERT IS VOLLEDIG UITVERKOCHT

De plaatsen van abonnementhouders en van diegenen die het bedrag uiterlijk 12-12 overgemaakt hebben, zijn gegarandeerd. Betalingen voor reserveringen die na 12-12 overgemaakt zijn, worden teruggestort.

 

KERSTCONCERT

Ralph van Raat – piano

OLIVIER MESSIAEN (1908–1992)

Vingt regards sur l’enfant-Jésus 1944

We zetten de traditie voort. Ralph van Raat verzorgt ons kerstconcert. Met de integrale uitvoering van Messiaens’Vingt Regards’  is dit het begin van een biënnale, een ‘Matthäus’-achtige traditie, maar zonder lijden en in een vreugdige kerstsfeer. Volledige uitvoeringen van dit twinstigste-eeuwse meesterwerk zijn een uitzondering, vertolkingen van indivuele delen een regel.  Maar nu een ruim twee uur durende uitputtingsslag waarin u in Galerie Marzee met stemmige verlichting meegenomen wordt in visionaire nativiteit, serene virginiteit en wervelende pneumatiek. Om tijdelijk op kracht te komen bieden wij u in de pauze voedende soepen en  verwarmende Glühwein aan.

De cyclus, een van de langste pianocycli die op dat moment gecomponeerd waren, duurt ruim twee uur. Trek met de pauze erbij drie uur uit..

Ralph van Raat is al vanaf zijn 14e jaar volledig gefascineerd door de klassieke muziek van de twintigste eeuw. Alhoewel zijn repertoire van Bach tot Bartok loop, ligt het zwaartepunt op componisten vanaf Debussy, Bartók en Ives tot hedendaagse meesters. Zijn doel is het publiek te overtuigen van de immense schoonheid en veelzijdigheid van de muziek van onze tijd door solo-recitals, lezingen met pianospel, concertoptredens, CD-opnames en bijzondere projecten.
In 2003 kreeg hij de titel Steinway Artist en voegde zich daarmee bij het exclusieve groepje pianisten waartoe onder meer Vladimir Horowitz, Martha Argerich, Alfred Brendel, Lang Lang en Keith Jarrett behoren.
Sinds 2006 heeft hij een exclusief contract met Naxos waar inmiddels meer dan 25 opnames van hem verschenen zijn.

Als u een abonnement heeft is uw reservering gegarandeerd. Zo niet, dan kunt reserveren door het bedrag van 18 Euro per persoon over te maken op banknummer NL78INGB0000651717 ten name van Stichting Moderne Muziek Nijmegen. Reserveringen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

De vorige jaren was het concert uitverkocht. Die traditie lijkt zich voort te zetten. De reserveringen stromen binnen en op dit moment (9 december) zijn er nog slechts 15 plaatsen beschikbaar.