Concert 21 februari

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen

Helaas moeten we het concert van 21 februari in verband met de coronaregels afgelasten. We hebben het in overleg met Ralph kunnen verschuiven naar 30 mei.

Ter compensatie van het vervallen kerstconcert brengt Ralph van Raat nu een spetterend concert met onder meer de ‘Techno Etudes’ van Karen Tanaka, en werken van Salvatore Sciarrino en Heather Pinkham. Zijn vervallen kerstconcert met ‘De grote Archipel’ van Daan Manneke vindt volgend jaar plaats op 19 december. Maar u hoort op 5 september alvast de wereldpremière van 10 korte composities van Daan Manneke.

Ralph van Raat

Programma

Karen Tanaka – Techno Etudes set I (opgedragen aan Tomoko Mukaiyama)
Karen Tanaka – Techno Etudes set II (opgedragen aan Ralph van Raat)
Salvatore Sciarrino – Sonate per Pianoforte nr. 2
Heather Pinkham – Crooked Still (opgedragen aan Ralph van Raat)
Daan Manneke – Promenade, statues et la fille (wereldpremière)

Mannekes zoon maakte in 2020 een serie foto’s. Manneke maakte daarvoor tien korte composities:  muzikale notities voor piano, uiteenlopend van 40 seconden tot twee minuten. De uitvoering is de première en wordt gecombineerd met projectie van de foto’s.

Ralph van Raat  is al vanaf zijn 14e jaar volledig gefascineerd door de klassieke muziek van de twintigste eeuw. Alhoewel zijn repertoire van Bach tot Bartók loopt, ligt het zwaartepunt op componisten vanaf Debussy, Bartók en Ives tot hedendaagse meesters. Zijn doel is het publiek te overtuigen van de immense schoonheid en veelzijdigheid van de muziek van onze tijd met solo-recitals, lezingen met pianospel, concertoptredens, CD-opnames en bijzondere projecten.
In 2003 kreeg hij de titel Steinway Artist en voegde zich daarmee bij het exclusieve groepje pianisten waartoe onder meer Vladimir Horowitz, Martha Argerich, Alfred Brendel, Lang Lang en Keith Jarrett behoren.
Sinds 2006 heeft hij een exclusief contract met Naxos waar inmiddels meer dan 25 opnames van hem verschenen.