Moderne Muziek bij UbbHiLL

29 mei om 13:00 en 15:00 uur in Huize Wylerberg, Rijksstraatweg 178, Beek-Ubbergen.

Op zondag 29 mei vindt de eerste editie van Ubb HiLL plaats, een kunstroute met concerten en exposities op iconische locaties tussen Ubbergen en Beek. Het publiek kan een route volgen langs de optredens, installaties en exposities.

Alle informatie, alsmede de mogelijkheid een passe-partout van € 17,50 voor het hele festijn te kopen (incl. het gebruik van de pendelbus tussen Ubbergen en Beek), vindt u op https://www.ubbhill.nl.

Galerie Marzee en de Stichting Moderne Muziek Nijmegen participeren in Huize Wylerberg. Sieraadkunstenaars uit de hele wereld hebben sieraden geschonken waarvan de totale opbrengst ten goede komt aan het steunfonds voor de Oekraïne. De Stichting Moderne Muziek brengt een concert door het duo Clarimba. Wij raden u aan om een passe-partout voor de hele manifestatie te nemen maar voor abonnementhouders van de serie Moderne Muziek die enkel dit concert bij willen wonen, is de toegang tot dit concert gratis. Geef uw reservering door aan reserveringen@modernemuziek.nl

Duo Clarimba
Femke van den Bergh basklarinet
Samuel González slagwerk

Op het programma staan

Just outside Van….. (2020) – Gerard Brophy
basklarinet en marimba
Inner Groove (2021) – John David Cope
basklarinet and percussie
Strange Adaptations (2016) Miles Locke
basklarinet en percussie

Duo Clarimba

Het hart van klarinettiste Femke van den Bergh (1998) ligt bij het samen spelen van muziek in ensemblesetting. Zij heeft een passie voor het hedendaagse repertoire en de lage klarinetten.

Femke studeert de master basklarinet bij Fie Schouten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Haar bachelor behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Ze speelde in vele projecten, onder andere in de productie van Stockhausens Aus Licht tijdens Holland Festival. Er werden voor haar al meerdere stukken gecomponeerd o.a. door Alisson Kruussmaa en Hidde Kramer. Momenteel speelt zij klarinet en basklarinet in het Zemlinsky Chamber Orchestra en organiseert ze haar eigen projecten.  Ze volgde onder meer masterclasses bij Theo Loevendie, Herman Draaisma, Jelte Althuis en David Kweksilber. 

Samuel González speelde vanaf zijn 6e en studeerde klassiek slagwerk bij de Royal Welsh College of Music and Drama. In de loop van zijn carrière nam hij deel aan de meest uiteenlopende projecten met verschillende muziekstijlen. In het Gran Canaria Philharmonic Orchestra en het Gran Canaria Symphony Orchestra onderzocht hij het percussie-repertoire voor orkest, in het Gran Canaria Wind Orchestra speelde hij een divers Spaans repertoire. Momenteel studeert hij voor zijn master in percussie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen met de nadruk op het solo-repertoire.

The motivation to do this project come from my past as a clarinet player. I grew up playing this instrument and I feel it like it is part of my family. I feel very close to it. The idea to combine my actual instrument, percussion, with my old little boy, clarinet, fascinates me. Samuel González, 2022

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Claus Conservatorium.