Concert 11 oktober 2020; 15:00 en 17:00 uur

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen

Update 7 oktober
Het concert is verplaatst naar 4 april dit voorjaar.

Update 6 oktober
Ten gevolge van de Duitse corona-regels kan het concert niet doorgaan. We zijn met de musici in overleg om het concert komend voorjaar alsnog
plaats te laten vinden.

Update 3 oktober:
De code voor onze regio staat op dit moment op rood. De musici komen uit Duitsland. Dat betekent dat doorgang van het concert afhankelijk van de Duitse corona-regels. Wij houden u via de website op de hoogte en zullen u ook per email berichten als het concert niet door kan gaan.

De Amerikaanse violiste Sarah Saviet en de Britse pianist Joe Houston waren al eerder te horen in ons programma. Ditmaal treden ze op als duo. Ze brengen een programma met muziek van Rebecca Saunders, Iannis Xenakis en James Weeks en geven een korte introductie bij de stukken.

Programma

James Weeks: Wie soll ich meine Seele halten (2005/2008)
Joseph Houston: new piece (2020)
Rebecca Saunders: Duo (1996, rev. 1998)
Iannis Xenakis: Dikthas (1979) 

Sarah Saviet is een Amerikaanse violiste die woont in Berlijn, zich specialiseert in het hedendaagse repertoire en veelvuldig concerteert in heel Europa en de Verenigde Staten. Ze is lid van het Riot Ensemble in Londen en treedt regelmatig op met de Duitse ensembles Ensemble Modern en Musikfabrik. Onlangs werd ze verkozen als een ULYSSES Young Artist. Sarah’s recente opname van Liza Lim’s viool concert ‘Speak, Be Silent’, met het Riot Ensemble werd door het New Yorker Magazine geselecteerd als ‘Best recordings of 2019′. Momenteel geeft ze duo concerten met Joe Houston. Ze was artist in residence aan de afdeling compositie van de Universität der Künste Berlin en gastvioliste aan de universiteit van Harvard met het ELISION ensemble. Ze gaf workshops over hedendaagse viooltechnieken aan de Manhattan School of Music en de Universität der Künste Berlin.  Sarah treedt regelmatig op met orkesten als de Berliner Philharmoniker, Rundfunk Sinfonie Berlin, Gürzenich Orchestra en Konzerthaus Berlin.

Neem alvast een kijkje op Geigenwerk 2017 , Sarah Saviet and Lawrence Dunn en Sarah with the Riot Ensemble.

Joe Houston
Joe Houston is een Britse pianist die actief is in de hedendaagse en experimentele muziek. Hij treedt op als solo-pianist en met andere musici op festivals en manifestaties in Europa, en werkt nauw samen met Catherine Lamb,  Brian Ferneyhough, Lore Lixenberg, Heather Frasch, Louis d’Heudieres, Rolf Hind, Rebecca Saunders, Mark Barden, Nomi Epstein, Colin Matthews, Thomas Simaku, Michael Zev Gordon, Lucy Railton, en Christian Mason. Joe Houston is de hoofdpianist in de Londense groep Octandre Ensemble, een ensemble dat zich specialiseert in muziek van na 1945. 
Als solist trad hij op met verschillende orkesten in de Verenigde Staten en de laatste jaren in Europa en China. Tot de recente optredens behoren een vertolking van Cat Lamb’s ‘Prisma Interius VIII’, op de Biënnale van Berlijn, duo’s met Sarah Saviet, de wereldpremière van een nieuw werk voor viool en piano door Christian Wolff in Kammer Klang in London, en tal van piano-optredens met Rolf Hind op het Lille Piano(s) Festival. Een CD van Thomas Simaku’s kamermuziek met Quatuor Diotima (dat vorig jaar bij ons optrad) komt spoedig uit op BIS en een CD-portret van Mark Berden op WERGO.

Beluister zijn spel alvast op  https://www.josephhouston.co.uk/listen