Concert 29 november 2020; 15:30 en 17:30 uur

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen

Update 22 november:
HET CONCERT IS UITVERKOCHT.

Update 14 november:
Met ingang van volgende week donderdag laten de maatregelen weer 30 personen toe. We hebben het concert van 15 november kunnen verplaatsen naar 29 november a.s. Wederom twee uitvoeringen van een uur zonder pauze. Let op: de aanvangstijden voor de uitvoeringen van dit concert zijn gewijzigd. De eerste uitvoering vindt plaats om 15:30 uur en de tweede om 17:30.

Update 4 november:
De persconferentie van gisteren heeft duidelijk gemaakt dat het concert niet door kan gaan. We hebben met de musici afgesproken het concert te verplaatsen.
De datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Als u gereserveerd heeft door de toegangsprijs over te maken kunt u de reservering laten staan voor de volgende uitvoering van dit concert of kiezen voor restitutie van het overgemaakte bedrag door een bericht te sturen aan reserveringen@modernemuziek.nl

Fie Schouten – basklarinet
Jelte Althuis – basklarinet
Tatiana Koleva – slagwerk
Eva van de Poll – cello

Basklarinet Festijn 20/21: de vierde editie van dit tweejaarlijkse festival. Het thema is Percussie(ff)een klap op de trom die je wakker laat schrikken of een omhelzing die je nodig hebt. En uiteraard zijn percussionisten uitgenodigd om samen met de basklarinettisten op het podium te staan. Fie Schouten en Tobias Klein vormen de artistieke leiding van het Basklarinet Festijn, een tweejaarlijks festival rond de basklarinet. www.basklarinetfestijn.nl

Fie Schouten presenteert tevens haar cd Nature release 3.11.2020 

Tatiana Koleva

Programma
Leichte Überlappungen (2018) – Tobias Klein (basklarinet duo)
*Oi Kuu (1990) – Kaija Saariaho (basklarinet cello)
*Façade-Trio (1998) – Georges Aperghis (2 bkl, perc) – na de premiere nooit meer uitgevoerd en niet eerder opgenomen!
 Connect Four (2020) – Evan Ziporyn – opgedragen aan het Basklarinet Festijn
Tap-blow-dance4 (2020) – Hanna Kulenty (kwartet) – in opdracht geschreven voor het Basklarinet Festijn

*deze werken staan op de nieuwe cd Nature

Eva van de Poll

De vier musici zijn aan elkaar gewaagd en kennen elkaar al 20 jaar; Fie Schouten en Tatiana Koleva beide specialisten in de hedendaagse muziek en thuis in improvisatie, Jelte Althuis is basklarinettist van Calefax rietkwintet, Eva van de Poll speelt zowel hedendaags alsook klezmer, tango en pop.

Fie Schouten en Jelte Althuis