Concert 14 november

Galerie Marzee – Lage Markt 3 – Nijmegen; aanvang 16:00 uur

Om toegang te krijgen tot het concert dient iedere bezoeker een geldig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag dan wel een bewijs van herstel van corona te kunnen tonen.
In verband met de stoelenplaatsing verzoeken wij iedereen te reserveren op reserveringen@modernemuziek.nl.
Voor het bestellen van losse kaartje kunt u het bedrag van €20 overmaken op banknummer NL78 INGB 0000 6517 17 ten name van Stichting Moderne Muziek Nijmegen. Reserveringen worden bevestigd.

Sarah Saviet – viool
Joe Houston – piano

Sarah Saviet en Joe Houston

Het Saviet/Houston-duo brengt compromisloze, locatiegebonden uitvoeringen gericht op bijzondere en intense luisterervaringen. Recente uitvoeringen omvatten een programma rond het thema Nature and Conservation en Feldman’s 80 minuten durende werk ‘For John Cage’. Zij werken nauw samen met de componisten Rebecca Saunders, Ann Cleare, Catherine Lamb, Mark Barden en Michaela Catranis. Kijk alvast naar hun recente uitvoering van ‘Feldman’s For John Cage‘ in Darmstadt.

In dit concert brengen ze een programma onder de titel ‘Inner’.

Programma

James Weeks: Wie soll ich meine Seele Halten (2006/8)
Mark Barden: Études 1-3 (2016)
Rebecca Saunders: Duo (1996, rev. 1998)

pauze

Charles Ives: Violin Sonata No. 2 (1919)
Morton Feldman: Spring of Chosroes (1977)

Sarah Saviet is een in Berlijn woonachtige Amerikaanse violiste die zich specialiseert in het hedendaagse repertoire en veelvuldig concerteert in heel Europa en de Verenigde Staten. Ze is lid van het Riot Ensemble in Londen en treedt regelmatig op met de Duitse ensembles Ensemble Modern en Musikfabrik. Onlangs werd ze verkozen als een ULYSSES Young Artist. Sarah’s recente opname van Liza Lim’s viool concert ‘Speak, Be Silent’, met het Riot Ensemble werd door het New Yorker Magazine geselecteerd als ‘Best recordings of 2019′. Ze was artist in residence aan de afdeling compositie van de Universität der Künste Berlin en gastvioliste aan de universiteit van Harvard met het ELISION ensemble. Ze gaf workshops over hedendaagse viooltechnieken aan de Manhattan School of Music en de Universität der Künste Berlin.  Sarah treedt regelmatig op met orkesten als de Berliner Philharmoniker, Rundfunk Sinfonie Berlin, Gürzenich Orchestra en Konzerthaus Berlin.

Neem alvast een kijkje op  The Su Song Star Map (2017), Geigenwerk 2017  en Sarah with the Riot Ensemble.

Joe Houston
Joe Houston is een Britse pianist die actief is in de hedendaagse en experimentele muziek. Hij treedt op als solo-pianist en met andere musici op festivals en manifestaties in Europa, en werkt nauw samen met Catherine Lamb,  Brian Ferneyhough, Lore Lixenberg, Heather Frasch, Louis d’Heudieres, Rolf Hind, Rebecca Saunders, Mark Barden, Nomi Epstein, Colin Matthews, Thomas Simaku, Michael Zev Gordon, Lucy Railton, en Christian Mason. Joe Houston is de hoofdpianist in de Londense groep Octandre Ensemble, een ensemble dat zich specialiseert in muziek van na 1945. 
Als solist trad hij op met verschillende orkesten in de Verenigde Staten en de laatste jaren in Europa en China. Tot de recente optredens behoren een vertolking van Cat Lamb’s ‘Prisma Interius VIII’, op de Biënnale van Berlijn, duo’s met Sarah Saviet, de wereldpremière van een nieuw werk voor viool en piano door Christian Wolff in Kammer Klang in London, en tal van piano-optredens met Rolf Hind op het Lille Piano(s) Festival. Een CD van Thomas Simaku’s kamermuziek met Quatuor Diotima (dat twee jaar geleden bij ons optrad) kwam onlangs uit op BIS en een CD-portret van Mark Berden op WERGO. 

Beluister zijn spel alvast op  https://www.josephhouston.co.uk/listen