Jaarprogramma 2021–2022

24 oktober
James Aylward
Fagot en electronica.
De Australisch-Nederlandse fagottist James Aylward brengt onder meer composities van Chris Dench en Pierluigi Billone, een student van Salvatore Sciarrino en van Helmut Lachenmann. Verder hoort u werk van Adrian Kleinlosen met electronica.

14 november
Joe Houston – piano
Sarah Saviet– viool
Het concert van de Britse pianist Joseph Houston en de Amerikaanse violiste Sarah Saviet hebben we afgelopen seizoen moeten afgelasten. Nu brengen ze alsnog hun programma met muziek van Rebecca Saunders, Iannis Xenakis en James Weeks.

KERSTCONCERT
19 december 
Ralph van Raat – piano
Vorig jaar kon het niet doorgaan maar nu dan toch Daan Mannekes magnum opus De Grote Archipel. Archipel verwijst naar Zeeland waar Manneke geboren is. Het zesdelige werk vertaalt muzikaal zes delen van de provincie Zeeland. Om de traditie weer op te nemen kunt u voedende soepen en opwekkende Glühwein verwachten.

13 februari 2022
Joseph Puglia – viool
Keren Motseri – sopraan
Sounds and Silence

De van oorsprong Amerikaanse violist Joseph Puglia is een van de top-interpretatoren van de muziek van de 20e en 21e eeuw. Hij speelt als concertmeester bij het Asko|Schönberg Ensemble en werkte met Pierre Boulez en leden van het Ensemble Intercontemporain. De Israëlische Keren Motseri is een veelzijdige en veelgevraagde sopraan met een repertoire dat loopt van de Renaissance tot en met de 21e eeuw. U hoort een werk dat speciaal voor hen geschreven is, Windwörter van Jürg Frey. Verder Le Dolci Parole van Klas Torstensson, selecties uit de Kafka-fragmenten van György Kurtag alsmede enige solo-stukken. 

20 maart 2022
Jérôme Comte – klarinet
Eric-Maria Couturier – cello
Romain Descharmes – piano

Twee solisten van het befaamde Parijse Ensemble Intercontemporain en de Franse pianist Romain Descharmes brengen een programma met werken van Thomas Simaku, Tristan Murail, Lionel Bord en Bruno Mantovani. 

3 april 2022
Scordatura Ensemble
Alfrun Schmid, Elisabeth Smalt, Chris Rainier, Reinier van Houdt, Orlando Velazquez.

De uitgevoerde werken vormen de apotheose van The Amsterdam Partch Project, dat gewijd is aan het vroege kamermuziekwerk van Harry Partch. Partch (1901-1974) vond de westerse toonladder te beperkt voor het muzikale kleurenpalet waarnaar hij op zoek was. Daarom ontwierp en bouwde hij speciale instrumenten in 43-toonsstemming, en schreef er wonderbaarlijke en melodieuze muziek voor. Het Scordatura Ensemble bespeelt tal van deze instrumenten. De musici geven uitleg en na afloop van het concert kunt u de instrumenten zelf te proberen.

1 mei 2022 
Gerard Bouwhuis – piano 
Mick Stirling – cello
U hoort onder meer Grand Duo van de eigenzinnige Russische componiste Galina Oestvolskaja en Pièce pour cello et piano van de Canadese componist Claude Vivier.